Kiskunlacháza

Önkormányzat, Hivatal

Intézmény, szervezet

Kultúra, szórakozás

Ma: 35
E hónapban: 945
Összesen: 382939


Közlemény Nyomtatás E-mail
2016. October 11.

Közlemény


Cser Kálmán I. rendű, valamint a „Cser-Ép” Ingatlanforgalmazó, Tüzelő- és Építőanyag Kereskedelmi és Szállítási Kft. II. rendű felpereseknek Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzata, mint I. rendű és dr. Répás József, mint II. rendű alperesek ellen személyhez fűződő jog megsértésének megállapítása iránt indított perében, a Fővárosi Ítélőtábla 1.Pf.21.406/2015/8/II. számú jogerős ítéletében (a továbbiakban: Ítélet) foglalt kötelezettsége teljesítése érdekében az I. és II. rendű alperesek:


I. a következőkben közzéteszik az Ítélet rendelkező részének 1-3. sorszám alatti, jogsértést megállapító részét:

1. Megállapítja, hogy I. és II. rendű alperesek megsértették I. és II. rendű felperesek jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát a 2013. augusztus 14. napján Kiskunlacházán tartott rendkívüli lakossági fórumon levetített és a www.kiskunlachaza.hu honlapon közzétett diasorral, melyben a valós tényeket hamis színben feltüntetve azt a látszatot keltették, hogy az I. rendű alperes a felperesek egyezségtől, a végrehajtás mellőzésétől való elzárkózó magatartása miatt jutott nehéz anyagi helyzetbe.

2. Megállapítja, hogy I. és II. rendű alperesek „A Mi Újságunk” című lap 2013. augusztusban kiadott különszámában a „Lakópark vagy telekpanama? Befektetés vagy nyerészkedés?” című cikk címében annak valótlan állításával, hogy I. és II. rendű felperesek a telkek megvásárlásával jogosulatlan haszonszerzésre törekedtek, megsértették a felperesek jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát.

Ugyanezen kiadvány ugyanezen cikkében az I. és II. rendű alperesek megsértették az I. rendű felperes magántitokhoz, a II. rendű felperes üzleti titokhoz fűződő személyiségi jogát az I. és II. rendű felperesek tulajdonában álló ingatlanok megnevezésével.

3. Megállapítja, hogy az I. rendű alperes megsértette I. rendű felperes magántitokhoz, a II. rendű felperes üzleti titokhoz fűződő személyiségi jogát a www.kiskunlachaza.hu honlapon a „Hatház úti kártalanítási eljárás dokumentumai”cím alatt a tizenkét dokumentum nyilvánosságra hozatalával.”,valamintII. sajnálkozásukat fejezik ki az elkövetett személyiségi jogsértésért.