Befolyásolja-e alapvetően az építkezés az iskolában folyó tanítást?

Nem. A tervek szerint az iskolában folyó tanítás a megszokott rend szerint fog zajlani. Ugyanakkor arra az esetre is fel van készülve az önkormányzat, valamint az iskola vezetése, hogy ha egy előre nem látható körülmény bekövetkezésének okán a tanórákat, vagy azok egy részét időlegesen nem lehetne az adott tanteremben, vagy az épületben megtartani.


Maradnak-e el órák az építkezés miatt?

A tervek szerint az építkezés okán egyetlen tanóra sem fog elmaradni.


A tornaterem átépítése alatt hogyan lesznek megtartva a tornaórák?

Ameddig ezt az időjárás megengedi a tornaórák a szabadban lesznek megtartva. Miután az idő már nem alkalmas a szabadban való tornázásra a tanórák a közeli kultúrház épületében lesznek megtartva.


Veszélyezteti-e bármi módon az építkezés az iskolába járó gyerekeket?

Nem, mivel a gyerekek biztonsága mindennél fontosabb. Ennek okán mind az Önkormányzat, mind az intézmény vezetősége, mind a generálkivitelező el fog követni mindent, hogy az építkezési munkaterületeket a gyermekek semmilyen módon ne tudják megközelíteni.


Az építkezés alatt tudják használni a gyerekek az iskola udvarát?

Egészen a 2009-es év elejéig igen, mert ekkor kezdődik a belső udvar felújítása és átépítése. Ez a munkafázis azonban mindösszesen 2-3 hónapot vesz igénybe, úgyhogy a tavasz kezdetére az udvar újra használható lesz.


Érinti-e az építkezés az iskola környezetét is?

Terveink szerint igen, mert az iskola mögött kialakításra kerül egy új parkoló, valamint az Önök reménybeli együttműködésével megszépül az iskola előtti park is.


A jelenlegi parkoló és biciklitároló használható marad?

Igen, mert az építési munkák nem érintik ezeket a területeket.


A kondicionálóterem használható marad?

Nem, mert a tornacsarnok mellett épülő szociális blokk a jelenlegi kondicionáló terem helyén épül fel. Az átadás után ugyanakkor újra használható lesz, a megújult edzőterem.


Csak a 2008/09-es tanévet érinti az építkezés?

Igen, mivel terveink szerint az építkezés 2009. márciusában véget ér.


Az új lehetőségek automatikusan elérhetővé válnak minden tanuló számára,
vagy külön kell jelentkezni – például – számítástechnika órára?

Az intézmény nyújtotta kibővült funkciók természetesen automatikusan elérhetőek lesznek az iskola tanulói számára. Amennyiben bármely speciális órára, vagy foglalkozásra jelentkezni kellene, úgy azt az iskola pedagógusai idejében jelezni fogják mind a gyerekek, mind a szülők irányába.