Kiskunlacháza

Önkormányzat, Hivatal

Elektronikus ügyintézés

Intézmény, szervezet

Kultúra, szórakozás

DobóÓvoda-felújít
Ma: 5
E hónapban: 29
Összesen: 392550


FELHÍVÁS A KISKUNLACHÁZI EBÖSSZEÍRÁSRÓL Nyomtatás E-mail
2019. December 18.
Tisztelt Lakosok!

Az állatok védelméről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel ebösszeírást végez. Ennek elsősorban nebosszeiras_kkl.jpgem a szankcionálás a célja, hanem a megfelelő állattartásra hívja fel a figyelmet.

A fentiek végrehajtása érdekében 2019. december 18-án egy megbeszélésre került sor a Polgármesteri Hivatalban, ahol jelen voltak állatorvosok, állatvédők, és a Hivatal munkatársai. A megbeszélésen elhangzott, hogy a megfelelő állattartás, az előírások betartása az állatok, az állatartók, a hatóságok, vagyis mindannyiunk közös érdeke. Sajnos az elmúlt időszakban nagyon sokszor találkoztunk olyan esettel, hogy felelőtlen állatartók a kutyákat, azok szaporulatait településünkön belül, vagy külterületen kidobták, ezzel komoly veszélynek kitéve az állatokat. Sok bejelentés érkezett a tekintetben is, hogy a gazdátlan ebek bicikliseket, időseket vagy gyerekeket támadtak meg. Ezt az állapotot szeretnénk megszüntetni, melynek első lépése, hogy megfelelő nyilvántartás álljon rendelkezésünkre a településen található ebekről.

Kérem a Tisztelt Ebtulajdonosokat, Ebtartókat, hogy a mellékelt bejelentőlapot – ebenként egy-egy darabot - 2020. február 28-ig szíveskedjenek eljuttatni a Kiskunlacházi Polgármesteri Hivatal Műszaki csoportjához, vagy az illetékes állatorvoshoz. Amennyiben még nem került sor a szükséges védőoltás beadására, vagy chip elhelyezésére, azt ezen időszak alatt megtehetik.
A tavasz folyamán önkéntesek és a Hivatal munkatársai személyesen is felkeresik majd az állattartókat a bejelentett adatok ellenőrzése céljából, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

                                                                                                                             dr. Répás József
                                                                                                                                polgármester
                                                                                                                         K i s k u n l a c h á z a